Sposób przygotowania

Watrubki opłukac i oczyscic z błon,wieksze sztuki pokroic na połówki.Posypac pieprzem i opruszyc maka.Na patelni mocno rozgrzac olej.Włozyc watrubki i mieszajac zrumienic.Jabłka umyc i wytrzec do sucha i razem ze skórka pokroic na cwiartki,wyciac gniazda nasienne.Czastki jabłek skropic odrazu sokiem z cytryny.Podsmazyc na rozgrzanym oleju.Opruszyc sola majerankiem i oraz cukrem.W ZAROODPORNEJ FORMIE ułozyc warstwe watrubki.Opruszyc sola i majerankiem.Przykryc jabłkami Wstawic do rozgrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni,zapiekac przez 5-10 minut

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !