Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówki w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki cienkie 1/2 kg
ciasto francuskie 1 opakowanie
jajko 1
ser żółty kilka plasterków

Przepis i sposób przygotowania na: Parówki w cieście francuskim

Z parówek usunąć osłonki. Ciasto francuskie rozwinąć i pokroić na kawałki. Ułożyć na nim parówki, a na parówkach kawałki żółtego sera. Parówki owinąć ciastem. Wierzch ciasta posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temperaturze 200 st przez ok. 15 - 20 minut na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 07.03.2015 14:09
bardzo smaczna przekąska
AgaS10 07.03.2015 13:10
Czasami takie robię:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak