Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

drobiowe szasszłyczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójny filwt z kurczaka 1 szt
keczap łagodny 3 łyzki
powidła 1 łyzka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1 łyzeczka
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: drobiowe szasszłyczki

Fileta tniemy w paski,przekładamy do miseczki.Chilii oczyscioc z pestek a straczek drobno posiekac.Keczup połaczyc z wegeta,powidłami oraz chilii.Mieso wkładamy do marynaty,mieszamy i wstawiamy na godzine do lodówki.Zamarynowane paski kurczaka ponabijac na patyczki formujac falbanki.Pieczemy na rozgrzanej patelni

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak