Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka pieczarkowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki marynowane 1 słoik
jajka ugotowane na twardo 4 szt
makaron 1 szklanka
cebula 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
ser żółty 150 g
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
musztarda 1 łyżeczka
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka pieczarkowa

Kroki postępowania

1
Do miseczki dodajemy majonez, śmietanę oraz musztardę. Mieszamy i dodprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 1 - sałatka pieczarkowa foto
2
Makaron muszeliki małe, gotujemy według opakowania. Odcedzamy i pozostawiamy do ostygnięcia. Do wystudzonego makaroni dodajemy jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę. Piezarki marynowane kroimy na ćwiartki i dodajemydo sałatki.
Krok 2 - sałatka pieczarkowa foto
3
Cebulke kroimy w kosteczkę lekko solimy i dodajemy do sałatki. Kukurydzę odcedzamy z płynów i wrzucamy do sałatki, ser żółty ścieramy na tartce o grubych oczkach i dodajemy do sałatki.
Krok 3 - sałatka pieczarkowa foto
4
Sałatkę mieszamy i dodajemy przygotowany wcześniej sos. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 4 - sałatka pieczarkowa foto
5
Gotową sałatke podajemy od razu po przygotowaniu. Jeśli chcemy ją podać następnego dnia dodajemy na świeżo jeszcze łyżkę majonezu i wymieszajmy.
Krok 5 - sałatka pieczarkowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosiag 04.03.2015 20:39
napewno wypróbuje
anula-d 04.03.2015 20:31
smakowita sałatka
DorotaZ 04.03.2015 18:09
Chętnie wypróbuję:)
Adamorek 04.03.2015 15:26
dobra z szyneczką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak