Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wielkanocna kiełbasa

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kiełbasa biała 1/2 kg
piwo 1/2 litra
cebula biała 1 szt
czosnek 2 ząbki
mąka 2 łyżki
masło 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wielkanocna kiełbasa

Wykonanie:
Piwo zagotować, włożyć kiełbasę, czosnek i pokrojoną cebulę. Gotować powoli około ½ godziny, a w między czasie usmażyć mąkę z masłem i wymieszać z potrawą. Mieszając chwilę podgotować, przyprawić do smaku . Kiełbasę z potrawy pokroić w grube plastry i podawać na śniadanie Wielkanocne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 04.04.2017 19:36
Pysznie wygląda
berys18 23.03.2015 08:02
fajny pomysł, wykorzystam na święta
Barbara777 04.03.2015 10:47
smaczna kiełbasa
wwwiolka 03.03.2015 21:36
Bardzo fajny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak