Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki z piekarnika

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto

drożdże świeże 30 g
mleko ciepłe 1,5 szklanki
mąka tortowa 5 szklanek
masło 3 łyżki
jajko 2 sztuki
cukier waniliowy 1 opakowanie
cukier 0,5 szklanki

wierzch

cukier puder

Porada

Pączki możemy nadziać 1 łyżeczką marmolady przed pieczeniem, tylko dobrze musimy owinąć ciasto aby przy pieczeniu nie wypłynęło.

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki z piekarnika

Kroki postępowania

1
Z drożdży, 2 łyżek cukru, 2 łyżek mąki i ciepłego mleka zrobić zaczyn i odstawić na 20 minut w ciepłe miejsce.
Krok 1 - Pączki z piekarnika foto
2
Po tym czasie wszystkie składniki czyli mąkę, jajka, stopione masło, cukier, cukier waniliowy i zaczyn - wyrabiamy na jednolite ciasto ( możemy użyć miksera - mieszadła widoczne na zdjęciu)
Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce aby wyrosło.
Krok 2 - Pączki z piekarnika foto
3
Następnie tworzymy równe kulki i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3 - Pączki z piekarnika foto
4
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez 15 minut.
Krok 4 - Pączki z piekarnika foto
5
Gdy wystygną posypujemy cukrem pudrem.
Krok 5 - Pączki z piekarnika foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wyattearp 04.03.2015 14:06
pięknie i smacznie wyglądają
mysza75 04.03.2015 12:13
jakie to dobre takie pączusie
Anna20 04.03.2015 11:07
Polecam zrobić na prawdę smaczne :)
ben-ka 04.03.2015 10:20
Nigdy nie piekłam pączków, ciekawa propozycja.
dodi 04.03.2015 09:30
ale pyszności
Wiesława1 04.03.2015 09:17
chyba je wypróbuję
Magdalena Rysińska 04.03.2015 06:48
Wyglądają jak te odrywane bułeczki maślane/cynamonowe z piekarni.
gottrina 04.03.2015 06:32
świetne pączki
irenka 03.03.2015 21:36
pyszne pączki
Iwusia 03.03.2015 21:00
fajne te pączusie :)
as28 03.03.2015 20:17
muszę takie zrobić
cooked 03.03.2015 20:06
aż mi ślinka cieknie
Lucan 03.03.2015 20:03
postne pączki:) bo mniej tłuste:)
joanna43 03.03.2015 18:34
uroczo wyglądaja
ania2610 03.03.2015 18:32
lekkie i puszyste -pyszne!
Konczi 03.03.2015 17:51
Super wyglądają, skusze się na nie :)
Lis 03.03.2015 17:44
Super smaczny pomysł:)
stokrotka 03.03.2015 17:34
świetny przepis
jagoda5913 03.03.2015 17:29
Super muszę takie zrobić

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak