Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem. Potem należy dodajemy żółtko, ciepłe mleko i cukier waniliowy. Wszystko należy ubić i dodać mąkę. Ciasto owinąć folią i włożyć do lodówki na co najmniej 2 godziny. Po tym czasie należy je rozwałkować ii ułożyć na foremce do tarty. Piecw 190 stopniach (ok. 25 – 30 minut). Przygotować budyń i kiedy ciasto jest już chłodne nakładamy go. Na budyniu układamy śliwki

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    Pychota
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    klaklak

    smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !