Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pikantna zupa z serkiem topionym

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pieczarki 5 dag
por 1/2 szt ( mały)
marchewka 1/2 szt
pietruszka 1/4 szt
kostka rosołowa 1/2 szt
papryczka chili 1/3 szt
imbir starty do smaku
oliwa 2 łyżki
woda 3 szkl
serek topiony 5 dag ( ze szczypiorkiem)
sok z limetki do smaku
sól do smaku
szczypiorek usiekany

Porada

Zupa z papryczką chilli i imbirem jest smaczna, pikantna i rozgrzewająca. Można ją przygotować na wywarze z mięsa.

Przepis i sposób przygotowania na: Pikantna zupa z serkiem topionym

Kroki postępowania

1
Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 1 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
2
Wsypać do garnka, zalać wrzącą wodą, dodać kostkę rosołową i gotować.
Krok 2 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
3
Pieczarki pokroić w kostkę, por drobno posiekać.
Krok 3 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
4
Na rozgrzanej 1 łyżce oliwy podsmażyć posiekaną papryczkę chili i imbir. Na pozostałej oliwie poddusić posiekany por i pokrojone w kostkę pieczarki.
Krok 4 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
5
Pieczarki i papryczkę połączyć z zupą, gotować do miękkości warzyw.
Krok 5 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
6
Pod koniec dodać ser topiony, doprawić do smaku, wymieszać.
Krok 6 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto
7
Zupę podawać posypaną posiekanym szczypiorkiem.
Krok 7 - Pikantna zupa z serkiem topionym  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 02.03.2015 17:16
bardzo lubię takie zupy
Wacław 02.03.2015 11:53
na pewno smaczna zupa
DorotaZ 01.03.2015 21:44
Bardzo lubię taką zupkę, ale ja podaję ją bez chili i imbiru

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak