Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka wieprzowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wątroba wieprzowa 1,20 kg
mąka 70 g
cebula 250 g
smalec 100 g
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka wieprzowa

Wątrobę umyć, oczyścić, pokroić w skośne plastry, oprószyć mąką i pieprzem, a następnie usmażyć na rozgrzanym tłuszczu, posolić po usmażeniu.

Cebulę obrać, pokroić w plastry i usmażyć na tłuszczu pozostałym od smażenia wątroby.

Wątrobę przełożyć do rondla, dodać cebulę, odrobinę wrzącej wody, przykryć i dobrze zagrzać.

Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 27.11.2012 09:53
bogata w zelazo;)
SyMiki 27.07.2011 16:08
uwielbiam wątróbkę
Tetiana 05.01.2011 16:09
też to robię!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak