Sposób przygotowania

Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym i 1/2 szkl cukru.
Dodać mąkę,budyń i 1/2szkl mleka, zmiksować.
Resztę mleka zagotować z pozostałym cukrem, wlać zmiksowaną masę.
Gotować aż zgęstnieje,ostudzić.
Masło zmiksować,dodając po łyżce masy budyniowej.
Wsypać wiórki kokosowe.

Z krakersów i masy ułożyć 3 warstwy ciasta.
Wierzch oprószyć wiórkami kokosowymi.

Komentarze

  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Jadłam podobne , jest przepyszne, w ogóle ciasta z krakersami smakują rewelacyjnie!
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ja zawsze używam herbatników z obawy ze słonawy smak krakersów zepsuje ciasto, jednak po tym przepisie i poprzednim komentarzu chyba zmienie swoje zdanie i wypróbuje takie ciasto:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    SyMiki

    muszę spróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    uwielbiam takie ciacha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !