Sposób przygotowania

Drobno siekamy kapustę pekińską. Ogórek, paprykę i pomidor kroimy w kostke, tak samo robimy z cebula. Dodajemy do tego kukurydzę i według uznania troche szczypiorku. Następnie kroimy w kostke pierś z kurczaka i na rozgrzanej patelni podsmazamy z przyprawą do gyrosa firmy prymat i dodajemy do wczesniej pokrojonych warzyw.
Sos: do malej salaterki dodajemy trzy czubate łyżki majonezu, łyżeczke musztardy, stołową łyżkę oliwy i mleka oraz posiekane drobno 3 ząbki czosnku.
Doprawiamy solą i pieprzem do smaku i mieszamy wszystkie składniki, gotowego gyrosa wkładamy do lodówki na 15min aby przeszedł smakiem.
No i nasz letni gyros gotowy.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !