Sposób przygotowania

Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywna pianę. Żółtka ucieramy z cukrem na puszysta masę, następnie dodajemy do nich obie mąki i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy, na koniec dodajemy po łyżce piany z białek i delikatnie mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej maśle i wysypanej mąką( lub wyłożonej pergaminem) blaszki. Wiśnie oprószamy mąką i układamy na cieście( dzięki temu nie opadną na dno). Ciasto pieczemy około 30- 35 minut w temp. 200 stopni.

Komentarze

  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Dobry biszkopt na dodatek z wiśniami
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Biszkopcik .... czyli to co lubię :)))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata34

    oryginalny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata34

    oryginalny
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    pysznosci
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczny deser

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !