Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś a\'la faworki w czosnkowym sosie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczka 3 połówki
mąka do panierowania
olej do smażenia
papryczka suszona szczypta
czosnek 1 ząbek
jogurt naturalny 150 ml
mąka kukurydziana 2 łyżeczki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś a\'la faworki w czosnkowym sosie

Piersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę przyprawą do kurczaka. Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.
sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki. Podawać z sałatką z ogórków i papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.05.2012 13:47
rewelacyjny pomysł;)
mala2021 25.03.2011 09:31
pycha
joasja 03.09.2010 07:21
Robiłam kiedyś podobne bardzo smaczne wychodzi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak