Sposób przygotowania

Piersi oczyścić i cienkim nożem do filetowania pociąć na cieniutkie skośne plasterki, posypać odrobinę przyprawą do kurczaka. Panierować delikatnie w mące przeciąć ostrym nożem sam środek i tak jak się robi faworki przekręcić przez otwór ..rozgrzać olej na patelni ok 2 cm od dna i smażyć partiami drobiowe faworki.
sos; na oleju lekko przysmażyć posiekany drobno czosnek, dodać przyprawę papryczkę i jogurt wymieszany z mąką kukurydzianą.. doprawić do smaku, zagotować.. polewać drobiowe faworki. Podawać z sałatką z ogórków i papryki.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    joasja

    Robiłam kiedyś podobne bardzo smaczne wychodzi
  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    rewelacyjny pomysł;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !