Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka w polewie toffi

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ładnych małych jabłek 6
szklanki cukru 1\\2
łyżki miodu 2
Mały kubek (150g) śmietany
łyżka masła

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka w polewie toffi

W rondlu zagotować cukier z miodem,masłem i śmietaną.Gotować na małym ogniu około 15-20minut,aż utworzy się gęsty jasnobrązowy karmel.Jabłka umyć,osuszyć.Trzymając owoce za ogonek zanurzyć je w karmelu,osączyć,odłożyć na pergamin,aż karmel wyschnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 31.12.2010 14:51
Lubie jabłka więc spróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak