Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z soczewicą i mięsem

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
jajko 1 sztuka
sól szczypta
mięso ugotowane 0,5 kg
cebula główka
soczewica 0,5 (ugotowana)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z soczewicą i mięsem

Z mąki, jajka, szczypty soli i letniej wody ugnieść ciasto na pierogi. Ugotowane mięso i soczewicę przekręcić przez maszynkę. Cebulę pokroić w kostkę i podsmaśżyć na oleju; następnie dodać ją do soczewicy i mięsa. Farsz dokładnie wymiąszać i doprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do mięsa mielonego. Z ciasta i farszu lepić pierogi. Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie, aż wypłyną na wierzch.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak