Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogórkowy pasztet

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ogórki 1 kg
śmietana kremówka 250 ml
białko 1 szt
pecxzek koperku
czosnek 2 zabki
mięta 2 gałozki
twaróg 25 dag
śmietana 40 dag
cytryna 1 szt
rzodkiewka
Żelatyna wieprzowa Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: ogórkowy pasztet

Kilka ogórków pokroic wzdłoz na cienkie plasterki,posolic i odłozyc Reszte obrac i pokroic.Do pokrojonych ogórków dodaj twaróg i smietane oraz pół peczka koperku.Zmiksowac wszystko na krem.Przyprawic.Forme wyłozyc folia.Na niej umiescic paski ogórkow.Mase serowa z rozpuszczona zelatyna ubita smietana oraz piana z białka.Wymieszaj z posiekanymi rzodkiewkami i mieta.Włozycc do formy.ocxhładzac przez cała noc

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak