Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 skrzydełka z kurczaka
szyja z kurczaka
1 marchewka
1/4 selera
sól
woda
pietruszka 1 szt
kości schabowe 0,5 kg
ryż 1,5 woreczka

Przepis i sposób przygotowania na: rosół z ryżem

1. Kość, skrzydełka i szyję umyć i włożyć do garnka z zimną wodą (2l). Zagotować. Wodę wylać. Mięso jeszcze raz wypłukać. Do garnka z mięsem znów nalać wody i włożyć marchewkę, pietruszkę i seler (bez skórki). Gotować na małym ogniu przez ok. 2 godziny.
2. W innym garnku ugotować ryż.
3. Przecedzić rosół przez sito. Dodać kostkę warzywną i przyprawić solą, magi i pieprzem (do smaku). Zagotować.
4. Drobno pokroić warzywa i mięso (bez skóry).
5. Do rosołu dodać ryż, warzywa i mięso. Wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak