Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PYSZNY KREM

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mocny napar z herbaty 1/8 l
białko 2 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat 1i 1/2 dag
żółtko jajek 3 szt
cukier 90 g
kremówka 1/8 l
cukier puder

Przepis i sposób przygotowania na: PYSZNY KREM

Żółtka utrzeć z 6o g cukru na pulchną masę, dodać napar z herbaty, którym zaparzyć żółtka.
Ubić śmietankę, ubić pianę z białek dodać 30 g cukru, w czasie ubijania. Rozpuścić żelatynę, połączyć z masą z żółtek. Masę z żółtek, pianę i śmietankę połączyć, ostrożnie wymieszać zastudzić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 20.06.2012 07:34
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak