Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

CHRUSTY

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 0,5 kg
żółtko jajek 2
jajko 1 sztuka
masło 1 łyżeczka
sól szczypta
cukier puder 1 łyżka
śmietana 18 proc 1
ocet 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 0,5 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: CHRUSTY

W MĄCE ZROBIĆ WGŁĘBIENIE, DODAĆ SKŁADNIKI, ZAROBIĆ CIASTO O KONSYSTENCJI PLASTELINY (NIE WYRABIAĆ ZA DŁUGO).
WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA 2 GODZINY LUB DO ZAMRAŻALNIKA NA PONAD 0,5 GODZINY. WAŁKOWAĆ NA GRUBOŚĆ TEKTURY.
DO GARNKA WLAĆ ŁYŻKĘ OCTU I DOPIERO OLEJ. ZAGRZAĆ NA BARDZO WOLNYM OGNIU, GDYŻ BĘDZIE PRYSKAŁO I PIEC CHRUSTY.
SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak