Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczona szynka - świetna na kanapki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1-1,2 kg udźca wieprzowego
0,3 kg chudego wędzonego boczku
przyprawa do gyrosa
margaryna do pieczenia
sól, pieprz
cebula czerwona 1 szt.
ogórki kiszone 4 szt.
oliwa kilka łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczona szynka - świetna na kanapki

1. Udziec wieprzowy umyć. Przekroić tak, aby powstał głęboki \"otwór\" (koperta).
2. Przygotować nadzienie: za pomocą rozdrabniacza posiekać boczek, cebulę i ogórki. Wszystko wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem.
3. Farsz wkładać do \"otworu\". Po wypełnieniu całej koperty, zawiązać całość nicią, tak by farsz nie wyleciał.
4. Ok. pół opakowania przyprawy do gyrosa wymieszać z oliwą i natrzeć mięso. Następnie natrzeć je też solą.
5. Piec na margarynie tak, długo aż mięso będzie miękkie (ok. godzin). Wystudzić. Pokroić w plastry i umieścić na kanapce.

* Mięsko można potraktować też jako pieczeń i zjeść je na obiad:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mala2021 01.02.2011 17:51
pyszna polecam!
mala2021 31.01.2011 13:55
dziś spróbuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak