Sposób przygotowania

Do miseczki przelewamy jogurt naturalny. Dodajemy przyprawę tzatziki. Mieszamy, dodajemy cukru - do smaku. Ok pół łyżeczki. Polecałabym ciągle smakować i oceniać. Jak za mało słodkie to posłodzić, za mało słone-posolić. Zamiast przyprawy tzatziki można użyć czosnku w proszku lub zwykłego czosnku. Dla osób lubiących ostrzejsze sosy proponuje dodać musztardy. Oregano wsypujemy do szklanki. Gotujemy wodę w czajniku, zalewamy zioła niewielką ilością wody, tak by zioła mogły nasiąknąć. Czekamy 3 minutki. Napar wlewamy do sosu. Smakujemy jeszcze raz i gotowe ;)
Sos czosnkowy świetnie nadaje się do chrupiących skrzydełek z kurczaka, pizzy, mięsa z grilla.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !