Sposób przygotowania

Szpinak przepłukujemy gorącą osoloną wodą i opłukujemy zimną wodą. Siekamy i wrzucamy na patenie z łyżką masła. Dusimy chwileczkę.
Ryż opłukujemy zimną wodą i wrzucamy osobno na patelnię z łyżką roztopionego masła. Smażymy aż się zeszkli i zalewamy 2 szklanki gorącej osolonej wody. Gotujemy do miękkości. Pod koniec wkrajamy obranego pomidora. Ścieramy ser i mieszamy z ryżem . jajka gotujemy na twardo, siekamy.
Szpinak mieszamy z ketchupem i majonezem i jajkami. Przyprawiamy sola i pieprzem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego na przemian. Zaczynamy ryżem układanie i ryżem kończymy. Z góry posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    ciekawa zapiekanka :)
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Bardzo ciekawy przepis.
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    szpinaku nie toleruję
  • 0
    original
    Opublikowano

    bercik1

    musi być smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kriso

    pychota
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    nie lubię szpinaku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    szpinak nie dla mnie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię szpinaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !