Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

RYŻ ZE SZPINAKIEM

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 1 szklanka
masło 2 łyzki
żółty ser 10 dag
jajko 2
szpinak świeży pęczek
pomidor 1
majonez 2 łyżki
ketchup 2 łyżki
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: RYŻ ZE SZPINAKIEM

Szpinak przepłukujemy gorącą osoloną wodą i opłukujemy zimną wodą. Siekamy i wrzucamy na patenie z łyżką masła. Dusimy chwileczkę.
Ryż opłukujemy zimną wodą i wrzucamy osobno na patelnię z łyżką roztopionego masła. Smażymy aż się zeszkli i zalewamy 2 szklanki gorącej osolonej wody. Gotujemy do miękkości. Pod koniec wkrajamy obranego pomidora. Ścieramy ser i mieszamy z ryżem . jajka gotujemy na twardo, siekamy.
Szpinak mieszamy z ketchupem i majonezem i jajkami. Przyprawiamy sola i pieprzem.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego na przemian. Zaczynamy ryżem układanie i ryżem kończymy. Z góry posypujemy serem i zapiekamy w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

szajba2 18.09.2011 16:45
nie lubię szpinaku
Barbara55 07.09.2011 13:29
szpinak nie dla mnie
kielcok1 29.06.2011 17:53
nie lubię szpinaku
kriso 14.05.2011 05:06
pychota
bercik1 11.05.2011 13:03
musi być smaczny
rakow2
rakow2 12.03.2011 14:14
szpinaku nie toleruję
IlonaAlbertos 11.09.2010 22:45
Bardzo ciekawy przepis.
noculos 04.07.2010 18:59
ciekawa zapiekanka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak