Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalarepa z serem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułka tarta klasyczna Prymat 35 g
jajko 3 szt
ser starty żółty 80 g
masło 55 g
sól
kalarepa 700 ugotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kalarepa z serem

Kalarepę pokroić w plastry. Jajka wybić, wymieszać z bułką tartą. Plastry kalarepy obtoczyć w jajkach i bułce i smażyć z obu stron na maśle. Podawać posypaną utartym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 11.06.2012 21:43
tak nie próbowałam ... a już wkrótce będę miała własną młodą kalarepkę - fioletową w tym roku !!!
Joanna108
Joanna108 11.06.2012 21:43
tak nie próbowałam ... a już wkrótce będę miała własną młodą kalarepkę - fioletową w tym roku !!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak