Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosól królewski

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 30 dag
kurczak 1 pierś
kostka rosołowa 1 sztuka
indyk 1 golonka
młoda marchew 2 sztuki
makaron nitki 1/2 opakowania
woda 2 litry
natka pietruszki 1 wiązka
pietruszka korzeń 1 sztuka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosól królewski

Mięso wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy, ale nie doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy kostkę rosołową, sól i pieprz i pokrojone warzywa gotujemy około godziny na małym ogniu.Podajemy z makaronem i osypujemy natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 26.05.2013 11:52
takiego nie robiłam muszę kiedyś spróbować z tak pomieszanym mięskiem zrobić
PaniMISIOWA 14.07.2011 10:43
pyszności
wedith1 20.09.2010 21:22
Nie ma to jak rosołek, a teraz tyle przeziębień....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak