Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z kabaczka

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 1 szt
ziemniaki 3 szt
kostka rosołowa 1 szt
masło 3 łyżki
śmietana 0,5 szklanki
ząbek czosnku 1 szt
seler 1/5 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
zielenina 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z kabaczka

Obrane ziemniaki i seler pokroić w kostkę. Zagotować ok 1,5 l wody z kostką rosołową. Kabaczek pokroić w małą kostkę, podsmażyć na patelni z masłem, wrzucić do gotującej się wody z ziemniakami i selerem. Gotować do czasu aż warzywa będą bardzo miękkie. Zupę przestudzić, zmiksować, dodać posiekany czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Wymieszać ze śmietaną, posypać zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 18.10.2012 18:14
smaczne
Katarzyna59 13.08.2012 11:43
pycha
jeta72 20.04.2012 17:42
jeszcze takiej nie jadłam
Wafelek2601 17.03.2012 17:41
musi być smaczna
marzencia2007 16.09.2010 15:33
nie dla mnie :(
Karolcia12 14.09.2010 18:21
a kabaczka to jeszcze nie jadłam
plocia 13.09.2010 22:26
smacznie
Monika193
Monika193 07.09.2010 09:30
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak