Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Korzenny przysmak bez jajek

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szklanki mąki 2 i1\\2
szklanka cukru pudru
SZKLANKA MLEKA
łyżeczki sody oczyszczonej 2
dżem truskawkowy 1 słoik
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Korzenny przysmak bez jajek

Mąkę,cukier puder,sodę i przyprawę do piernika dokładnie wymieszać.Dżem utrzeć z olejem oraz ciepłym mlekiem.Ciągle ucierając,połączyć z masą mączną.Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem i wysypać bułkę tartą.Przełożyć ciasto.Piec godzinę w temp.160st.Przed podaniem na stół piernik można udekorować cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 06.06.2011 07:21
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak