Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z róży

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 400 g
płatki róży cukrowej 200 g
sok z cytryny

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z róży

Oddzielić płatki od słupka i pręcików. Płatki róży ucierać w misce z drobnokrystalicznym cukrem, skrapiając surówkę od czasu do czasu sokiem z cytryny. Ucierać do rozdrobnienia płatków. Następnie włożyć do opakowań i uszczelnić. Surówka z róży jest bardzo dobrym, aromatycznym dodatkiem do ciast i deserów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 13.07.2011 22:33
ciekawy przepis
MAŁGORZATA108 11.08.2010 12:00
Wprawdzie piłam kiedyś lipową herbatę z listków prosto z drzewa, ale różana sałatka to dla mnie nowość. Koniecznie muszę wypróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak