Sposób przygotowania

Schab należy pokroić na 10 równych plastrów o.5 cm każdy a następnie cieniutko rozbić. Ubite mięso należy natrzeć solą , pieprzem i przyprawą curry. Następnie 1/3 papryki, całego ogórka , 1/4 cebulki jak i dwa plasterki sera również- kroimy w paseczki. Każde z warzyw układamy na plastrze mięsa i zwijamy. Wykałaczki są tutaj niezbędne.
Roladki należy starannie ułożyć na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju - i delikatnie je obsmażyć z dwóch stron. Następnie podlewamy wodą dodajemy kilka ziarenek ziela angielskiego, dwa listki laurowe i koperek, aby roladki nabrały aromatu.
Po 15 min połowę wywaru odlewamy do średniego rondelka i gotujemy na małym ogniu. Paprykę, pomidorka, cebulkę oraz liście selera i pora kroimy w drobna kosteczkę i wszystko wrzucamy do rondelka. Następnie wlewamy pomidorki w sosie własnym i przyprawiamy powstały sosik pieprzem i solą do smaku.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !