Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta z mięsem i grochem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

papryka mielona
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
mięso wieprzowe pokrojone w kostkę 1/2 kg
groch 250 ugotowany
cebula 2 szt
kapusta 3/4 poszatkowana i obgotowana

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta z mięsem i grochem

Mięso poddusić z cebulą na tłuszczu, dodać sól, pieprz i paprykę do smaku, podlać wrząca wodą i dusić do miękkości. Kapustę dodać do mięsa i razem dusić, aż będzie całkiem miękka. Wtedy połączyć z grochem, dodać koncentrat pomidorowy, poddusić. Podawać posypaną zieleniną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ziutula
ziutula 01.10.2011 15:32
treściwe jedzonko...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak