Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać i ugotować.Cebulę obrać, 2 drobno posiekać, reszę pokroić na ćwiartki.Z umytej natkii tymianku poodrywać listki.Mielone mięso wyrobić z posiekaną cebulą, zieleniną, żółtkami i tartą bułk, przyprawić do smaku, solą i pieprzem, słodką papryką i musztardą.Z masy uformować małe kolteciki, kłaść na rozgrzany olej, smażyć na dość mocnym ogniu po 4 minuty z obu stron.Na tym samym tłuszczu usmażyć cząśtki cebul, zalać rosołem dodać koncentrat.Dusić 5 min na małym ogniu.Kotlety podawać z ziemniakami i sosem.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    muszę spróbować;)
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    próbowałem, bardzo dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne muszę spróbować bardzo lubię takie kotleciki
  • 0
    original
    Opublikowano

    dragonfly

    może być smaczne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Znakomite.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !