Sposób przygotowania

2 jajka ugotować na twardo .Namoczyć bułkę, posiekać cebulę.Mięso wymieszać z 2/3 cebuli, odciśniętą bułką i suowym jajkiem przyprawić.Z masy uformować bochenek w jego środek włożyć ugotowane jajka.Ułożyć w brytfance piec 45 min w 200 stopniach Ugotować marchwkę i kalafior.Po ugotowanu wyjąć i odsączyć.Na maśle zeszkić resztę cebuioprószyć mką i curry.Mieszająć podlać 1/2 litra wywaru z jarzyn i śmietaną.Przyprawić do smaku.Pieczeń podawać z jarzynami polanymi sosem i posypanymi natką

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Agnieszka191

    Przepadam wprost za klopsami mielonymi, taka wersje tez lubię, dodaje do ulubionych i leci głosik
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    bardzo lubię klopsy
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Pycha.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !