Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klops z jajkiem

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

3 cebule
łyzka curry
65 dag mięsa mielonego
25 dag marchewki
po 4 dag masła i mąki
1/2 peczka natki
250 ml śmietany kremówki
sól, pieprz
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Klops z jajkiem

2 jajka ugotować na twardo .Namoczyć bułkę, posiekać cebulę.Mięso wymieszać z 2/3 cebuli, odciśniętą bułką i suowym jajkiem przyprawić.Z masy uformować bochenek w jego środek włożyć ugotowane jajka.Ułożyć w brytfance piec 45 min w 200 stopniach Ugotować marchwkę i kalafior.Po ugotowanu wyjąć i odsączyć.Na maśle zeszkić resztę cebuioprószyć mką i curry.Mieszająć podlać 1/2 litra wywaru z jarzyn i śmietaną.Przyprawić do smaku.Pieczeń podawać z jarzynami polanymi sosem i posypanymi natką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 05.06.2011 14:34
Pycha.
Ela15 08.05.2011 22:14
bardzo lubię klopsy
buksiak12 21.09.2010 10:21
ciekawe
Agnieszka191 16.09.2010 23:13
Przepadam wprost za klopsami mielonymi, taka wersje tez lubię, dodaje do ulubionych i leci głosik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak