Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałartka z tuńczykiem i ciemnym ryżem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

tuńczyk 1 puszka
ogórki konserwowe 1 słoik
papryczka chili 1/2 sztuki
cebula biała 1 sztuka
kukurydza 1/2 puszki
majonez 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ryż brązowy 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Sałartka z tuńczykiem i ciemnym ryżem

Ciemny ryz gotujemy do miękkości i zostawiamy do wystygnięcia. Ogórki kroimy w drobna kosteczkę. Papryczkę i cebulkę drobniutko siekamy. Dodajemy również kukurydzę i tuńczyka. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem. Przyprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 02.07.2011 23:54
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak