Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tęczowiec z galaretek

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 5 sztuk
mąka 1 szklanka
cukier 1 szklanka
galaretka truskawkowa 1 sztuka
galaretka pomarańczowa 1 sztuka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
galaretka agrestowa 2 sztuki
jogurt naturalny 3 kubeczki

Przepis i sposób przygotowania na: tęczowiec z galaretek

Z podanych wyżej składników pieczemy biszkopt w dużej blaszce. Najlepiej żeby nie wyszedł zbyt wysoki. Galaretki rozpuszczamy i schładzamy. Do każdej galaretki dodajemy jeden jogurt naturalny i gdy stężeje wylewamy na biszkopt. Wlewamy najpierw jedną wstawiamy na 5-10 minut do lodówki i następną. Na koniec wylewamy tężejącą agrestową galaretkę. Placuszek wkładamy do lodówki na kilka godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 12.03.2011 13:05
apetycznie wyglada
dorotka0000025 12.03.2011 13:05
apetycznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak