Sposób przygotowania

Białka ubijamy z cukrem na sztywno, dodajemy żółtka, olej, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Mieszamy wszystko delikatnie. Do 1/3 masy dodajemy kakao. Na blaszkę wylewamy raz jasne raz ciemne ciasto. Pieczemy w 180 stopniach około 50 minut. Po wystudzeniu biszkopt kroimy na kawałki i układamy w różnych miejscach tortownicy. W pozostałe miejsca wlewamy schłodzone galaretki różnokolorowe. Żelatynę rozpuszczamy w odrobinie wody i dodajemy do bitej śmietany. Ubijamy. Bitą śmietanę również ozdabiamy gdzie nie gdzie galaretką i okruszkami biszkopta. Na koniec dekorujemy rozpuszczoną czekoladą i winogronem.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Moja mamusia zawsze robi takie ciasto. Pychota:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Rique

    slodkie:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !