Sposób przygotowania

Mięso dokładnie myjemy i osuszamy a następnie nacieramy marynatą i wkładamy do lodówki na 30minut. Na oleju podsmażamy mięso z obu stron. Warzywa oczyszczamy i kroimy na kawałki . W szklance gorącej wody rozpuszczamy kostkę rosołową. Naczynie lub brytfankę smarujemy olejem , wykładamy mięsem i obkładamy warzywami i podlewamy bulionem.
Pieczemy w temp.180 st. (z termoobiegiem) przez 1,5 godziny.
Od czasu do czasu podlewamy sosem mięso. Po upieczeniu sos miksujemy z warzywami i dodajemy zasmażkę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    No to jutro mam pyszny obiadek.Tak myślę, zrobię i napiszę opinię.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Dzisiaj na obiadek miała być pieczeń wołowa z warzywami. Ale brakło czasu, zrobię innego dnia.
  • 1
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Bardzo smaczna Polecam
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajna na pieczen
  • 4
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    nie to nie dla mnie nie lubie wołowiny
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    solidne konkretne jedzonko
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    o jej
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    pieczeń jest zawsze dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Zapowiada się smacznie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !