Sposób przygotowania

Buraki dobrze wypłukać ugotować w skórce .Odstawić do ostygnięcia.Burczaki obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki.Powkładać do słoików.Z cukru, soli, wody, i octu zrobić zalewą, zagotować i zalać buraczki w słoikach gorącą zalewą.Buraki w słoikach pasteryzować ok 10 min.Buraczki doskonałę na barszczyk zimą.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    aginaa

    super, masz glosik
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    ode mnie również
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Świetny pomysł, zagłosowałam i dodałam przepis do swojej księgi.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    o ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    fajny przepis.
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Znakomity pomysł na przechowanie buraczków na zimowy barszczyk :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !