Sposób przygotowania

1. Ubijamy białka z cukrem, dodajemy po jednym żółtku, mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i całość lekko mieszamy.
2. Ciasto wlewamy do tortownicy o średnicy 28 cm i pieczemy pół godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.
3. Galaretkę rozpuszczamy w 3/4 szklanki gorącej wody i studzimy. Tą wykorzystamy do kremu śmietanowo - galaretkowego. Rozpuszczamy jeszcze dwie pozostałe galaretki, którymi na końcu zalejemy truskawki na cieście.
4. Ubijamy śmietanę. A gdy jest już gotowa wlewamy do niej tężejącą galaretkę.
5. Masę śmietanowo - galaretkową wylewamy na wystudzony biszkopt.
6. Układamy truskawki i zalewamy dwoma galaretkami truskawkowymi.
SMACZNEGO

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    bardzo smaczne
  • 2
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Dobre, lekkie ciasto.
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    apetyczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    jola1508

    uwielbiam takie ciasta

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !