Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Napoleonka na krakersach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

krakersów 2 paczki
mleko 1 litr
mąki 1 szkl
żółtko jajek 4 szt
mąki ziemniaczanej 2 łyżki
masła 1/2 kostki
cukru 1/2 szkl
cukry wanilinowe 2

Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka na krakersach

Masa: 1/2 l mleka, obie mąki, cukier wanilinowy oraz żółtka zmiksować. Następnie zagotować masę z 1/2 l mleka, 1/2 kostki masła i 1/2 szkl cukru i wystudzić. Po przestudzeniu połączyć obie masy. Blachę wyłożyć krakersami, na nie masę i znów przykryć krakersami. Odstawić, aż krakersy trochę zmiękną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak