Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęcina w sosie pomidorowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Nerkówka 4 plastry
sól do smaku
mąka 3 łyżki
oliwa 2 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
cebula biała 2 szt
przecier pomidorowy 10 dag
czosnek 2 ząbki
cukier trochę
śmietana 1/2 szklanki
bulion 1/4 mięsny
Papryka ostra mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęcina w sosie pomidorowym

Mięso oprószyć pieprzem, solą i kucharkiem, nastepnie obtoczyć w 2 łyżkach mąki. Plastry mięsa obsmażyć z obu stron i ułożyć obok siebie. Cebulę pokroić w talarki i polożyć na mięsie. Przecier pomidorowy, bulion, rozgnieciony czosnek i przyprawy wymieszać i ułożyc na mięsie. Dusić pod przykryciem na małym ogniu. Mąkę wymieszać ze śmietanką, dodać do sosu i dusić przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak