Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewki 2 sztuki
pieprz do smaku
sól do smaku
cebula 2 sztuki
udka z kurczaka 2 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
bulion 1 kostka
kapusta 1/2 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniaczek

Do garnka wkładamy dwa udka , zalewamy wodą i doprowadzamy do gotowania. Gotujemy na małym ogniu, dodajemy kostkę bulionową, pieprz i sól oraz posiekane warzywa. Udka wyjmujemy i obieramy mięsko. Wrzucamy do zupki. Gdy warzywa będą miękkie dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy przez kilka minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 08.03.2012 00:23
dobry
wedith1 26.08.2010 19:46
Oj zjadłabym kapuśniaczek :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak