Sposób przygotowania

Kapustę włoską i cykorię należy posiekać. Gotujemy je na parze. Schab należy pokroić i przyprawić. Pokropić sokiem z cytryną. Schab wraz z żurawina podsmażamy na patelni a następnie dusimy. Można podlać mięsko winem. Do naczynia wkładamy kapustę z cykorią ugotowaną uprzednio na parze. Na kapustkę kładziemy część sera żółtego i posypujemy pietruszką. Dodajemy schab z żurawiną oraz ser. Zapiekamy około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 160 stopni.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    smakowite
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Uwielbiam taką
  • 0
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    fajna zapiekanka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !