Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem.

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło roślinne 250 g
szczypiorek 1 pęczek
chrzan ze słoika 2,5 łyżeczki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Zaraz po przygotowaniu chrzanowego masła ze szczypiorkiem dobrze jest dać mu przynajmniej 30 minut zanim będziemy je konsumować, przygotowywać z nim przykładowo kanapki, wtedy smak masełka się wyostrzy.

Przepis i sposób przygotowania na: Chrzanowe masełko ze szczypiorkiem.

Masło roślinne przełożyć do miseczki (użyłam masła roślinnego, z pojemniczka, nie z kostki, żeby było zawsze miękkie po wyjęciu go z lodówki i łatwo się rozsmarowywało, ale jak ktoś chce może użyć twardego masła z kostki). Szczypiorek umyć, osuszyć i posiekać. Dodać szczypiorek do masła umieszczonego w misce. Do masła ze szczypiorkiem dodać tarty chrzan (ze słoiczka). Wszystko wymieszać doprawiając masełko podczas mieszania solą i pieprzem do smaku. Tak przygotowane masełko przełożyć do pojemniczka i przechowywać w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 03.02.2015 13:42
dobre masełko
gosia561 03.02.2015 13:14
na pewno zrobię na Wielkanoc
Renataj 03.02.2015 11:26
Dobry pomysł.
agnieszka214 03.02.2015 11:03
super pomysł musi smacznie smakowac
R'n'G Kitchen 03.02.2015 10:35
Świetne! Zapisuję!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak