Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ogóreczki z kurkumą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 litr
cukier 1 szklanka
ocet 10 % 1 szklanka
sól 2 łyżki
miód pitny 2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżka
ziele angielskie 5 ziarenek
Liść laurowy suszony Prymat 4 sztuki
ogórki konserwowe 2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: ogóreczki z kurkumą

Ogórki należy umyć wytrzeć i pokroić jak na mizerię. Wkładamy je do przygotowanych słoików. Z podanych wyżej produktów robimy zalewę, którą doprowadzamy do wrzenia. Zalewamy nią ogórki i pasteryzujemy około 15 minut. Ogóreczki są dobre już po tygodniu. Polecam do obiadków a w szczególności do suchego mięska.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata9 29.05.2013 13:32
muszę spróbować
adam1f 08.03.2012 00:22
dobre
ronald88 08.09.2011 15:50
super
ronald88 08.09.2011 15:44
super
Katarzyna/kate1980 11.08.2010 16:38
w tym roku zrobiłam podobne muszę jednak poczekać do zimy aby je spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak