Sposób przygotowania

Jabłka ze skórką ścieramy na grubych oczkach tarki i delikatnie odsączamy. Blaszkę należy wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Mieszamy mąkę, kaszę, cukier z proszkiem do pieczenia. Dzielimy na trzy części. Pierwszą wsypujemy do brytfanki, następnie nakładamy połowę jabłek i cynamon, kolejną warstwę mieszanki i znów jabłka i cynamon, aż wreszcie ostatnią porcję wysypujemy i pokrywamy wiórkami masła. Wstawiamy do piekarnika na około godzinę. Smacznego!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Agnieszka_B

    Wygląda baaaardzo apetycznie:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    grasylwia

    musi być pycha ;)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Katarzyna/kate1980

    pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Koper

    Ciasto sypane :) Bez jajek i żadnego płynu ani tłuszczu. Muszę zrobić to ciasto bo jestem bardzo ciekawa efektu :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    beatkaa153

    pycha
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jarek4

    musi byc dobre
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    accee

    Super
  • 0
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    piekne!
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    bardzo apetyczna
  • 1
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    i za to głosik :-)
  • 1
    original
    Opublikowano

    maryśka

    jest naprawdę świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !