Sposób przygotowania

Szpinak umyż odsączyć na sicie, drobno pokroić. Cukinie umyć ściąć końce przekroić wzdłuż. łyżką wyjać miąsz tak by ścianki pozostały dość grube. Miasz posiekać. Czosnek obrać i posiekać. Miąsz z cukini połaczuć ze szpinakiem, wymieszać Dodać ser, byłke tartą, jajko czosnek oraz olej starannie wyrobić. Połówki cukini napełnić farszem i skłądac w kształt całych warzyw. Owinąć plastrami boczku spiać wykałączką. Włożyć do szerokiego płąskiego rądla podlać bulionem wymieszanym z winem. Dusić pod przykryciem 40 minut

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Bardzo smakowity przepis ! Do wypróbowania !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !