Sposób przygotowania

Z mąki, masła roślinnego, jajek, 0,5 szklanki cukru i proszku do pieczenia zagniatamy ciasto( jeśli nie chce się dobrze zagniatać można dodać odrobinę kwaśnej śmietany). Ciasto wkładamy do lodówki. Jabłka obieramy, wykrawamy z nich gniazda nasienne. Następnie jabłka kroimy w kostkę i oprószamy cynamonem. Na patelni rozgrzewamy cukier z kilkoma łyżkami wody, dodajemy do niego jabłka i delikatnie podsmażamy. Jabłka odstawiamy do przestudzenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki, rozwałkowujemy i kroimy w kwadraty. Na każdym z nich układamy po łyżce jabłek i składamy je na kształt trójkąta. Trójkąciki układamy na wyłożonej pergaminem blaszce i pieczemy przez około 25 minut w temp. 200 stopni. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    ale pyszności
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    Pychotka musi być ;) śliczne !!
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    pyszne!
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wyglądają apetycznie
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Znakomite !!!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Ciekawy bardzo mi się podoba
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Paweł29

    Mniaam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mirka-Ludomila

    muszą być pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo smaczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !