Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

PAPRYKARZ

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka 1 kg
cebula 3
koncentrat pomidorowy mały

Przepis i sposób przygotowania na: PAPRYKARZ

Mięso oczyszczamy, myjemy, osuszamy i kroimy w cieńkie paski.Solimy i wstawiamy do lodówki. Cebule kroimy na kawałki. Papryke kroimy w grubą kostkę. Na patelni z olejem zasmazamy paprykę i cebulę - wkałdamy mięso. Zalewamy wodą do wysokości produktów i przyprawiamy. Gotujemy około 30 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszane wczesniej z niewielką iloscia wody i dodajemy zasmażkę wcześniej przygotowaną z oleju, mąki i mleka

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 04.09.2011 12:37
smaczny
rakow2
rakow2 11.03.2011 16:14
ciekawe
Zofia12 25.04.2010 20:30
proste i tanie , bardzo ciekawe, czy Pani często go robi?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak