Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet cytrynowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cytryna 1
cukru 2 dag
Żelatyna wieprzowa Prymat 1/2 dag
białko 2
serka homogenizowanego 25 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet cytrynowy

Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy cukier, podgrzewamy na małym ogniu przez 5 minut (przy czym nie wolno dopuścić do wrzenia!). Żelatynę moczymy przez 1 minutę w zimnej wodzie, osączamy, rozpuszczamy w gorącym syropie cytrynowym, całość studzimy. Ubijamy na sztywno pianę z białek, łączymy ostrożnie z serkiem i syropem cytrynowym. Wlewamy do salaterek i wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klaudia007 02.09.2010 15:06
no naprawdę mniam:)
annamariakowalczyk3 01.09.2010 22:13
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak