Sposób przygotowania

Do wrzącego syropu przygotowanego z cukru i wody włożyć opłukane i oczyszczone poziomki i gotować na małym ogniu przez kilka minut. Odstawić do wystudzenia, po czym ponownie gotowac przez kilkanaście minut. Zdjąć z ognia i po kilkunastu godzinach znów zagotować wówczas zdjąć powstałą pianę. Gotowa konfiturę przełożyć do słoiczków wypażonych i zamknąć nakrętką.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata73

    szkoda że poziomki już się skończyły.....
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Zapamiętam na przyszły rok !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Stenka

    czas poziomek nastał, mozna zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !